Наші захисники

 

Цього року ми вперше відзначатимемо свято Покрови Пресвятої Богородиці та День захисника і захисниці України –1 жовтня.

З цієї нагоди в нашому закладі освіти проходить ряд тематичних заходів.

Мета заходів – сприяння національно-патріотичному вихованню дітей та учнівської молоді, популяризації героїзму військового подвигу, вшанування мужності та героїзму захисників та захисниць України.

Ми живемо у непрості часи, просто зараз на наших очах твориться історія. І поряд з нами живуть герої, які захищають нас, які тримають на своїх плечах незалежність України .

27 вересня під час уроку мужності “Герої рідного краю” , ми мали можливість наживо поспілкуватися з вчителем нашого навчального закладу , учасником бойових дій Сурмачевським Віктором Ярославовичем та випускником нашого навчального закладу, учасником АТО, учасником бойових дій, військовослужбовцем, двічі раненим Грабаром Василем Романовичем .

Дорогих гостей зал вітав гучними оплесками. Під час зустрічі учні дізналися багато нового і цікавого. Відповідаючи на запитання присутніх, запрошені намагалися в доступній формі розповісти про свої солдатські будні, про те, як йшли в наступ і боронились, про солдатську дружбу. Вшанували хвилиною мовчання і воїнів, які «душу й тіло поклали за нашу свободу». Їхні розповіді вражали кожного, в них були і страшні реалії війни, і жарти.

Старшокласників закликали бути сміливими і мужніми, не боятися пройти військову службу.

Запрошені воїни почули слова подяки і шани від педагогічного та учнівського колективів за їхню мужність, силу волі, витривалість.

Наприкінці зустрічі учні щиро подякували Захисникам за те, що вони, не шкодуючи власних життів, захищають мир та спокій Українців, боронять рідну землю від нападників.